nieuws

‘Kleine bedrijven zijn weer de dupe’

bouwbreed

Voorzitter Kamminga van het Koninklijk Nederlands Ondernemersverbond (KNOV) is erop tegen dat bedrijven nog meer papieren rompslomp krijgen in de vorm van een toevoeging van acht paginas bij het aangiftebiljet inkomstenbelasting. Hij stelt staatssecretaris Van Amelsvoort (Financien) voor de bedrijven niet te verplichten de toevoeging, de standaardjaarstukken, in te vullen, maar ze ervoor te belonen.

Omdat vooral kleine ondernemingen de dupe zijn van wat genoemd wordt de hoge administratieve lastendruk, zou die beloning de vorm ke krijgen van een verhoging van de zelfstandigenaftrek. Volgens Kamminga blijkt uit onderzoek dat de ondernemers nu al per jaar zo’n f. 8 miljard kwijt zijn aan administratie die voor de eigen bedrijfsvoering niet noodzakelijk is.

Reageer op dit artikel