nieuws

ING Bank schiet vastgoedfonds te hulp

bouwbreed Premium

ING Bank schiet haar ING Bank Vastgoed Fonds te hulp omdat het gevaar dreigt dat het het aanbod van aandelen niet meer kan verwerken. De bank heeft zich bereid verklaard aandelen ten minste op het niveau van de intrinsieke waarde te kopen en neemt bovendien het belang van 75 procent over dat het fonds heeft in het volgend jaar op te leveren kantorencomplex Tripolis in Amsterdam.

Het ING Bank Vastgoed Fonds is nog het enige Nederlandse beleggingsfonds in onroerend goed dat een zogenoemde semi open-end structuur kent. Dat betekent dat aanbod van aandelen wordt opgekocht om de beurskoers zo dicht mogelijk bij de intrinsieke waarde te houden. Volgens het fonds zouden verdere aankopen door het fonds zelf de fiscaal vereiste verhouding tussen belegd en eigen vermogen ke ondergraven.

Reageer op dit artikel