nieuws

Habo kampt met terugval winstmarges

bouwbreed Premium

Behoud van werkgelegenheid en verhoging van de efficiency zijn de voornaamste uitgangspunten voor de NV Habo in 1994. In zijn eigen personeelsblad Constructief verklaart algemeen directeur Th. Buijsrogge dat ‘er terdege rekening mee moet worden gehouden dat de winstmargers kleiner worden.’

Het jaar 1993 blijkt moeilijk te zijn geweest. Buijsrogge: ‘Het afgelopen jaar is in zijn totaliteit tegengevallen. Maar als we de resultaten nader beschouwen dan hebben de onderdelen Habo Bouw, Habo GWW en Valtos/Valpro goed gedraaid. De tegenslagen op het gebied van de ontwikkeling van onroerend goed (Aadic/red) zijn goed verwerkt.’

In 1994 begint de Haagse aannemer, waarvan alle aandelen in bezit zijn van de gemeente Den Haag, met een portefeuille van minimaal f. 20 miljoen.

Men continueert het beleid om minder afhankelijk te worden van de aandeelhouder. Op dit moment komt al 50 procent van de bouw van andere opdrachtgevers. ‘Op het ogenblik heeft het vervreemden van de aandelen van de Habo niet de hoogste prioriteit’, aldus Buijsrogge in Constructief.

Reageer op dit artikel