nieuws

Gouda krijgt milieuvlag

bouwbreed Premium

De gemeente Gouda krijgt vandaag de campagnevlag bouw- en sloopafval uitgereikt van de Zuidhollandse Milieufederatie. Gouda ontvangt de vlag voor de bouwverordening die vergaand hergebruik van bouw- en sloopafval verplicht stelt. De bouwverordening wil verder scheiding van afval op alle bouw- en sloopwerken binnen de gemeente. De gemeente stelt daarmee hogere eisen dan de model-bouwverordening van de VNG. Gouda krijgt als vijfde gemeente de vlag uitgereikt. Dat gebeurt bij het slaan van de eerste paal voor het po Goverwelle deelplan 7. Hier komen 63 premiekoopwoningen. Tijdens de bouw vindt scheiding van afval plaats. De glaszetter neemt restglas terug zoals ook de schilders hun eigen afval meenemen en de cv-installateur de verpakkingen terug neemt. De gemeente plaats een container voor afval van bewoners.

Gouda maakte deze afspraken met Bouwmij Gouda en met Van Willegen. Het ligt in de bedoeling dat met alle toekomstige bouwers in Goverwelle dergelijke afspraken worden gemaakt.

Reageer op dit artikel