nieuws

Geen referendum over Groninger Museum

bouwbreed

De Groningse PvdA-raadsleden P.T. Huisman en W.P.A. Haans vroegen B en W of zij bereid waren gelijktijdig met de gemeenteraadsverkiezingen een referendum over de dakconstructie te houden van Coop Himmelblaus dakpaviljoen binnen Mendini’s masterplan voor het Groninger Museum. Zij vrezen de nodige bouwschades na de realisering van de gebogen dakplaten van staal op transparante glaswanden.

In het antwoord van B en W is aangegeven dat men vertrouwen heeft in het Weense architectenbureau, dat in bouwtaem verband wordt bijgestaan door een plaatselijke poarchitect, een constructeur en een aannemingsbedrijf. De feitelijke vraag om een referendum is niet beantwoord, maar vooralsnog lijkt het college meer waarde aan de specifieke deskundigheid in het bouwteam te hechten.

Reageer op dit artikel