nieuws

FNV-rayon boos over uitblijven extra woningbouw

bouwbreed Premium

Het Rayon Waterweggebied van de Bouw- en Houtbond FNV heeft in een open brief aan minister Kok van Financien zijn verontwaardiging uitgesproken over het uitblijven van extra woningbouw in de sociale sector. Dankzij de lage rentestand is het voor de overheid mogelijk om circa 30000 woningen extra te bouwen, maar tot op heden komt daar niets van terecht, zo constateert het Rayon Waterweggebied.

‘Wij vinden dit een zeer kwalijke zaak omdat de behoefte aan woningen nog altijd zeer groot is, zeker in het Waterweggebied. Het is toch van de gekke dat op dit moment duizenden leden van de Bouw- en houtbond FNV werkeloos thuis zitten vanwege het gebrek aan werk terwijl die woningen gezien de lage rentestand op dit moment veel goedkoper gebouwd ke worden dan een paar jaar geleden.’ Het rayon dringt er dan ook bij Kok op aan om ‘alles in het werk te stellen aan deze schrijnende situatie een eind te maken en er zorg voor te dragen dat op de kortst mogelijke termijn de mensen in de bouw weer aan de slag kunen gaan om de broodnodige woningen te bouwen.’

Reageer op dit artikel