nieuws

Eumeps bundelt recycling EPS

bouwbreed Premium

Eumeps (European Manufacturers of EPS) te Brussel heeft een forse stap gedaan op het gebied van recycling door de uitbreiding van de Europese brancheorganisatie van fabrikanten van geexpandeerd polystyreen (EPS) met de sectie verpakkingen. Deelnemende landen zijn Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken, Engeland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italie Zwitserland en Oostenrijk.

EPS wordt in de bouw veel gebruikt als isolatiemateriaal.

Als verpakking biedt het een goede bescherming tegen stootbelasting en dient het ook als thermische isolatie. Een van de eerste acties van Eumeps zal zijn in februari een internationale intentieverklaring te tekenen om het recyclen van EPS wereldwijd te bevorderen.

Fabrikanten van EPS in Eurpa, de Verenigde Staten en Japan, samen goed voor een produktie van 75% van alle EPS, worden opgeroepen om samen te werken binnen de bestaande en nieuwe recyclingprogramma’s.

Reageer op dit artikel