nieuws

Energiebedrijven bundelen krachten

bouwbreed Premium

De energiebedrijven van Rotterdam en Dordrecht, Gemeentelijk Energiebedrijf (GEB) en Regionaal Energiebedrijf Dordrecht (RED), overleggen over nauwe samenwerking.

Mogelijk leidt dat tot een fusie van deze twee grootste energiedistributiebedrijven van Zuid-Holland. De distributeurs willen, volgens hun directies, hun positie op de nationale en Europese inkoopmarkt zo versterken. Verder is hun doel het vergroten van het draagvlak voor toekomstige investeringen en het bereiken van kostenbesparing door schaalvergroting. Het GEB is ruim anderhalf maal groter dan het RED. Samen hebben zij 15 procent van de totale omzet in deze sector in ons land. Beide bedrijven zijn actief in warmte-kracht-koppeling en kabeltelevisie. De fusie zal niet leiden tot gedwongen ontslagen.

Reageer op dit artikel