nieuws

Eerste Ginaf 6 x 2 met EVS-gestuurde achteras

bouwbreed

Ginaf Trucks heeft een geheel nieuw type 6 x 2 ontwikkeld: de M3132-S met ‘wide spread’ tandem en EVS-gestuurde achteras. De MS 3132-S, die is opgebouwd met een DAF 85 cabine, is de eerste 6 x 2 die door Ginaf op de markt gebracht wordt.

Met een aangedreven as -de tweede- en de gestuurde achterste as, leent dit chassisconcept zich bij uitstek voor diverse toepassingen van containertransport in de gebouwde om geving of op gebaande wegen.

De nieuwe drie-asser combineert het stuurgemak van een twee-asser met een hoog wettelijk GVW van 31,5 ton. Het bruto laadvermogen van de M3132-S bedraagt 22170 kg, terwijl dit technisch 26970 kg bedraagt.

Met een draagvermogen van 10 ton (technisch 13 ton) is de elektro-hydraulisch gestuurde achterste as bestand tegen hoge belastingen die optreden bij de gangbare container-afzet systemen. De nieuwe Ginaf 6 x 2 kan voorts voldoen aan de behoefte aan wendbaarheid en een hoog kentekengewicht in de sectoren RMO, vloeibaar en vast bulktransport en mestoverslag. De eerste Ginaf in deze uitvoering werd kortgeleden in gebruik genomen door de Ermelose vestiging van Reiniging-Transport Dusseldorp BV, een werkmaatschappij van de Dusseldorp-groep.

Reageer op dit artikel