nieuws

Drachten ziet af van omvangrijk woningbouwplan

bouwbreed

De gemeente Smallingerland ziet af van een plan voor de bouw van in totaal 340 woningen in het centrum van Drachten. Met het zogeheten masterplan De Singels wilden B en W weer samenhang in het Drachtster centrum krijgen.

Voor de plannen blijkt echter onvoldoende draagvlak te zijn.

Buurtbewoners en belangengroeperingen hebben fel geprotesteerd tegen de woningbouwplannen.

Op diverse locaties waren in totaal 135 eengezinskoopwoningen en 93 appartementen gepland. In drie stadsvillas, waarvan een met vijf bouwlagen, zouden 35 van de 93 appartementen worden gerealiseerd.

Op het Kyriat Onoplein -in hartje Drachten- zouden 76 huurappartementen verrijzen en langs De Welle even verderop nog eens 36 huurappartementen. Ook waren er ideeen over de aanleg van sport-recreatieve accommodaties of een low-budget-hotel, een kunstijsvloertje, trekkershutten en een fietsroute.

Reageer op dit artikel