nieuws

Douches, keukens en ventilatoren

bouwbreed

Een grote afdeling van Interbuild was gewijd aan badkamers en sanitair. Vooral de douche kreeg veel aandacht. Hansgrohe bijvoorbeeld presenteerde een hoekpaneel met geintegreerde douchekoppen en verlichting, verkrijgbaar in een thermostatische en een elektronische uitvoering, met ingebouwde verlichting.

Engeland heeft nieuwe aanbevelingen voor ventilatoren in natte ruimtes. Als gevolg daarvan bieden een aantal fabrikanten 12-Volts ventilatoren aan, met transformator op afstand. NuAire Ltd. te Caerphilly, Mid-Glamorgan in GrootBrittannie brengt zo’n ventilator op de markt. Het apparaat is in fasen te monteren: eerst de behuizing, dan de fan en tenslotte de elektronische besturing.

Het aanbod aan keukens en toebehoren was gering. Interbuild’s prijsvraag voor de keuken van de toekomst, ‘Kitchen Odyssey1993’ is gewonnen door prof. P. Robertson van de universiteit van Massey in Nieuw-Zeeland. Zijn team ontwierp een keuken die zeer onpraktisch is in het gebruik. Hopelijk vindt dit voorbeeld geen navolging.

Reageer op dit artikel