nieuws

Corporaties gaan met hun ervaringen markt op

bouwbreed Premium

De beheers- en ontwikkelervaringen van woningbouwverenigingen blijken geld waard te zijn. Steeds meer gerenomeerde projectontwikkelaars gaan samen werken met corporaties vanwege deze kennis.

Een vervelende kant van poontwikklaars is dat ze na oplevering geheel uit beeld verdwijnen. Het beheer van een woningbouwcomplex moet maar worden opgepakt door de bewoners. Het hiaat wordt op dit moment opgepakt door woningbouwverenigingen.

‘Op de Kop van Zuid werken we in het Entrepote-po samen met poontwikkelaars. We hebben afgesproken dat we in het po het beheer gaan doen van de binnenterreinen’, aldus Jaap Boorgaard, directeur Stichting Volkswoningen (SVW). Hij sprak tijdens de jaarlijks Planpresentatie 1993 van de gemeente Rotterdam over de rol van zijn corporatie bij de ontwikkeling van een aantal gebieden.

Naast de beheerskennis heeft SVW de ervaring van het ontwikkelen van projecten in wijken die er sociaal/economisch niet al te florissant voorstaan.

Vooral bij de ontwikkeling van de Kop Van Zuid en het Piet Smit-terrein, op beide oude ha venterreinen op Zuid moeten woningen en kantoren komen, wordt deze kennis gebruikt.

Beide gebieden worden namelijk omgeven door de wijk Feijenoord. Het sociaal/economisch klimaat is hier niet al te best. Voor de echte projectontwikkelaars is het een schrikbeeld om tegen deze wijk aan te gaan bouwen.

‘We hebben ons opgeworpen om de ‘buffer’ tussen hoogwaardige ontwikkelingen en Feijenoord voor onze rekening te nemen’, gaat Boorgaard verder. ‘Op deze manier proberen we de wijk Feijenoord toch te laten profiteren van de ontwikkeling op de Kop van Zuid.’

Reageer op dit artikel