nieuws

CNC-bank getest in Italie en UK

bouwbreed

Tewkesbury Saw Co. Ltd. te Tewkesbury (Newton Industrial Estate) in Engeland introduceerde tijdens Interbuild de Elu CNC-860, een kleine computergestuurde houtbewerkingsbank voor nog geen Bpnd 10000, omgerekend minder dan f. 30000. Met deze bank komt automatische houtbewerking ook binnen het bereik van de kleinere werkplaats.

Volgens een woordvoerder van Tewkesbury wordt de CNC-bank eerst getest op de Italiaanse en de Britse markt. Afhankelijk van de ervaringen daar wordt hij binnen een jaar ook elders geintroduceerd.

Het computergestuurde apparaat simuleert alle gebruikelijke mallen en hulpstukken. Bijna alle bewerkingen die gewoonlijk met handgereedschap gedaan worden, zijn met deze bank mogelijk. Het bereik is 90 mm. vertikaal en 860 bij 860 mm. horizontaal (het werkblad meet 1000 bij 1076 mm). De maximale freesdiepte is 25 mm. bij een breedte van 25 mm. (met de EluMOF177 frees) en de hoogste bewerkingssnelheid is 30 mm/s.

De Elu CNC-860 wordt geleverd met enkele kant-en-klare programmas op kaarten en een software-pakket, waarmee op een PC programmas geschreven ke worden. Het apparaat maakt gebruik van ISO machine code en heeft een seriele poort voor de communicatie.

De bank is voorzien van een 16-Bit microcomputer in een stofvrije console, voorzien van een kleine ‘liquid crystal display’ (LCD) en een slot waarin kaarten met programmas gestoken ke worden.

Reageer op dit artikel