nieuws

Bouw gemeentehuis Assen binnenkort aanbesteed

bouwbreed Premium

De bouw van het nieuwe gemeentehuis van Assen wordt begin volgend jaar aanbesteed. Het definitieve plan is goedgekeurd door de gemeente en er wordt nu gewerkt aan het bestek. Met de uitvoering is een investering van f. 40 miljoen gemoeid.

Het ontwerp van het nieuwe gemeentekantoor in het centrum van Assen is van architect Van der Meer van Karelse Van der Meer Architecten uit Groningen. Het gaat om 4400m2 nieuwbouw die aan een bestaand kantoorpand van 2750m2 gebouwd wordt. Het bestaande pand, waar nu drie gemeentelijke diensten zitten, wordt gerenoveerd waarbij onder andere de gevels op de begane grond worden weggebroken. Het hele kantoor komt namelijk op palen te staan.

Op begane grond, gedeeltelijk onder het kantoor, worden wel twee paviljoens gebouwd waarin de trouwzaal en een deel van de sociale dienst worden gehuisvest. De nieuwbouw bestaat verder uit een rechthoekig kantoorgebouw, de ‘boekenkast’, met daaraan ge koppeld het half ronde bestuursgebouw, met de open kant van de cirkel naar de straat.

De gemeenteraad heeft op het laatste moment nog besloten tot een vijfde bouwlaag om zo nog eens 400m2 extra ruimte te creeren. Onder het nieuwe gemeentekantoor komt ondergronds een parkeerkelder bestaande uit twee lagen met 200 openbare parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel