nieuws

Bosbouw opnieuw in mineur

bouwbreed

De particuliere bosbouw in Nederland behaalde over 1992 opnieuw een negatief bedrijfsresultaat van f. 4,2 miljoen. Per hectare werd f. 71 verlies geleden. De kosten bedroegen f. 24,4 miljoen, terwijl de opbrengsten niet hoger kwamen dan f. 2,2 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) in Den Haag.

Ook 1991 was al een slecht jaar voor bosbouwers. De slechte resultaten zijn het gevolg van te lage opbrengsten. Bosbouwers kregen gemiddeld f. 341 per hectare. De slechte prijzen zijn het gevolg van de onder druk staande houtprijzen. Ook de sinds 1988 teruggelopen subsidies op bosbouw spelen een rol.

Het LEI verwacht op korte termijn geen verbetering van het bedrijfsresultaat. Op dit moment zijn er nog slechts 350 werknemers werkzaam in de particuliere bosbouw.

Reageer op dit artikel