nieuws

Beursplein Rotterdam vernieuwt zich

bouwbreed Premium

De gemeente Rotterdam heeft met Nationale-Nederlanden en Multi Vastgoed een risicodragende PPS-overeenkomst gesloten voor een ingrijpende vernieuwing van het Beursplein. Een verdiept gesitueerde winkelstraat verbindt Vroom en Dreesman met De Lijnbaan en is overdekt ter plaatse van de Coolsingel.

Het aangrenzende bouwblok met C en A wordt, op een strook bebouwing met onder meer de Hema langs de Korte Hoogstraat na, afgebroken. Aan de Coolsingel verrijst een nieuwbouw voor C en A en Kreymborg.

In het plan is verder een passage vanaf het Beursplein opgenomen die uitmondt tegenover het Schielandshuis, een toren met 118 flatwoningen en een parkeergarage. Deze ontwikkelingen volgen het Rotterdamse Binnenstadsplan uit 1985. Het betekent een ingrijpende vernieuwing waarbij Pi de Bruijn van de Architecten Cie een belangrijk deel van het winkelgebied opnieuw vorm geeft. Hij wordt voor de ‘styling’ van het openbare gebied bijgestaan door de ontwerpgroep Jerde Partners, terwijl Patrick Girod een nieuw entreepaviljoen voor de Bijenkorf aan de Lijnbaanzijde ontwerpt. In het totale plan komt 10000 m2 extra winkeloppervlak.

De kosten worden globaal geraamd op f. 200 miljoen. De gefaseerde uitvoering moet plaatsvinden tussen 1994 en 1996.

Reageer op dit artikel