nieuws

Almere betrekt zes architecten bij bouw van basisscholen

bouwbreed Premium

De bouw van nieuwe basisscholen in Almere zal de komende jaren worden gebaseerd op ideeen van zes Nederlandse architecten. De gemeente Almere heeft besloten om vier van de zes architecten alvast direct te betrekken bij de bouw van een school in een nieuw te ontwikkelen woonwijk in Almere.

De architecten -Cees Dam, Herman Hertzberger BV en Sabine de Kleijn, allen uit Amsterdam, Teun Koolhaas en Jurgen van Staaden, beiden uit Almere, en prof. ir. L.C. Roling uit Haarlem- dienden in het kader van een studie-opdracht ontwerpen in voor grote schoolgebouwen die moeten passen in het gemeentelijk beleid van schaalvergroting en zorgverbreding in het basisonderwijs.

De gebouwen moeten tevens een verfraaiend en herkenbaar element in de woonwijk vormen. De gemeente Almere bestempelt de ideeen van de zes architecten als geslaagde concepten, die een verrijking van de denkbeelden over schoolgebouwen betekenen.

Reageer op dit artikel