nieuws

Zaak Vossen houdt gemoederen bezig

bouwbreed

De strafzaak tegen de van corruptie en fraude beschuldigde burgemeester van Gulpen, Vossen, blijft ook buiten het Maastrichtse rechtbankgebouw de Limburgse gemoederen flink bezighouden.

Nadat eerder deze week het regionale dagblad De Limburger in een kort geding met Vossen’s raadsman mr. Goumans in de clinch ging, hebben nu ook de officier van justitie mr. H. van Atteveld en BLM Weg- en Waterbouw bv uit Meerssen een conflict uitgevochten. Zoals bekend is BLM Weg- en Waterbouw bij de affaire Vossen betrokken omdat het bedrijf twee werknemers regelde die voor de woning van de Gulpense burgemeester in de avonduren betratingswerkzaamheden moesten uitvoeren.

Het materiaal werd door de directeur van BLM, volgens de burgemeester, als privepersoon geregeld. Overigens staan op de rekeningen die Vossen heeft betaald de naam van het bedrijf en niet de naam van de directeur. Volgens de officier van justitie, die overigens tijdens de rechtzitting aanvoerde dat de rekeningen waren vervalst, is er hier sprake van corruptie omdat het bedrijf de opdracht kreeg om een kruispunt in Gulpen te reconstrueren.

Boos

Boos is het bedrijf op de officier van justitie omdat hij in zijn requisitoir heeft gezegd dat BLM de opdracht van Vossen f. 4000 te goedkoop heeft uitgevoerd en dat dit bedrag vervolgens bij een andere klant van het wegenbouwbedrijf in rekening is gebracht.

Deze opmerking, breed uitgemeten in de Limburgse regionale pers, wekte de woede van BLM op die middels een persverklaring deze week van Van Atteveld een rectificatie van zijn beschuldigingen eiste. ‘De bewering van mr. Van Atteveld is volkstrekt onjuist’, zo stelde mr. P.M. Boels raadsman van BLM in de verklaring vast. ‘Door deze nodeloos gemaakte en volstrekt suggestieve uitspraak van de officier van justitie dreigt BLM grote schade te lijden. Het vertrouwen van vele potentiele opdrachtgevers wordt aangetast door de suggestie dat BLM kosten vban het ene po aan een ander in rekening zou brengen.’

Reactie Een reactie op deze verklaring liet vervolgens niet lang op zich wachten. De officier van justitie benadrukte dergelijke uitspraken niet te hebben gedaan. Als bewijs daarvoor voerde Van Atteveld zijn vooraf uitgeschreven tekst van zijn requisitoir. De reactie van advocaat Boels hierop: ‘BLM gaat uit van de juistheid van de verklaring van de heer Van Atteveld en ziet nu geen aanleiding meer verdere stappen tegen hem te ondernemen.’

De rechtzaak tegen burgemeester Vossen die twee weken geleden twee dagen in beslag nam krijgt aanstaande dinsdag 9 november haar ontknoping. Dan doet rechtbankpresident mr. J Huinen uitspraak. Tegen Vossen is een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geeist.

Reageer op dit artikel