nieuws

Vakopleidingen tegen O en Wvoorstel voor consulenten

bouwbreed Premium

De vier vakopleidingsinstituten in de bouw (de Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf, de Stichting Beroepsopleidingen Weg- en waterbouw, de Stichting vakopleiding Schilders- en stukadoorsbedrijf en de Stichting Hout en Meubel) maken zich zorgen om het voorstel van het ministerie van Onderwijs om, in het kader van de dualisering, de taken van de consulent over te dragen aan de docenten. De instituten spreken zich unaniem uit voor handhaving (en zelfs verbreding) van de rol van de consulent. Deze draagt namelijk zorg voor het handhaven van de kwaliteit van de vakopleidingen.

In de bedrijfstak zit men niet te wachten op twee soorten opleidingsfunctionarissen, zo deelt directeur J.A. Verschoor van de SVS namens de instituten mee.

De huidige consulent heeft de beste entree tot het bedrijfsleven omdat hij een organisatie in die bedrijfstak vertegenwoordigt.

Reageer op dit artikel