nieuws

Toestemming voor bouw bungalows in Lonneker

bouwbreed

De Raad van State is gisteren akkoord met de bouw van het bungalowpark Het Rutbeek in Lonneker. Het bouwplan omvat 290 vakantiebungalows.

De kosten van het po worden geraamd op ongeveer f. 50 miljoen. De door de gemeente Enschede via een artikel 19procedure afgegeven bouwvergunningwerd werd afgelopen vrijdag bij de Raad van State aangevochten door twee agrariforrs en een particulier. Van de twee agrariforrs vreest een veehouder aan de Leppeweg dat hij zijn bedrijf niet meer kan uitbreiden. Een kweker klaagt erover dat hij van de gemeente nu geen toestemming meer krijgt aan de Leppeweg een bedrijfswoning te bouwen.

Het Samenwerkingsverband Twente, waarin 21 gemeenten deelnemen, voert als opdrachtgever gesprekken met een aannemer over uitvoering van de bouw. Het bouwrijp maken en de aanleg van de infrastructuur is inmiddels gegund aan de Grontmij.

Reageer op dit artikel