nieuws

Tijdelijk minder vorst

bouwbreed Premium

De vorst is tijdens het afgelopen etmaal afgenomen doordat achter een zwak frontje wat zachtere lucht ons land is binnengestroomd. Gisternacht vroor het alleen in het oosten matig: Nieuw Beerta -6,4 grC en Hoensbroek 6,3 grC. Overdag lichte dooi.

Aan het eind van donderdagochtend was het plaatselijk 2 grC-3 grC boven nul.

Ook de komende dagen niet veel vorst meer. Erg lang zal deze situatie niet aanhouden.

Boven Finland ontstaat een nieuwe hogedrukcel die opnieuw grote hoeveelheden Russische kou naar West Europa op de rails gaat zetten. Deze ontwikkeling moet na het weekeinde zijn beslag gaan krijgen. Dan weer matige vorst tijdens de nacht en ochtend en licht vorst ‘smiddags.

Weersverwachting voor het weekeinde: Zaterdag: Droog en perioden met zon. ‘sOchtends ook plaatselijk mist.

Middagtemperaturen rond 3 grC, ‘snachts 3 grC tot 6 grC vorst. Meest zwakke oosten wind.

Vrijdag zon onder: 16.32 maandag zon op: 08.22

Reageer op dit artikel