nieuws

Texel vervangt hotel Molenbos

bouwbreed Premium

Vissers’s Bouw- en Timmerbedrijf uit Oudeschild bouwt voor ruim f. 2,5 miljoen het nieuwe hotel-cafe-restaurant Molenbos in Cocksdorp (Texel). Het plaatselijke aannemers/systeembouwbedrijf Meijert Boon draagt zorg voor de fundering en het betonwerk. Constructeur is Oud BV uit Heerhugowaard. Architektenbureau Louis Uriot in Den Burg maakte het ontwerp van de nieuwbouw. Het oude hotel-cafe-restaurant Molenbos ging grotendeels tegen de vlakte. Op dezelfde plaats wordt nu de nieuwbouw neergezet. Het uit twee bouwlagen bestaande complex omvat 27 hotelkamers, een cafe-restaurant, een grote opslagruimte en een woning voor de nieuwe eigenaars.

De nieuwbouw bestaat uit drie gedeelten. In de grote zuidvleugel komen 23 hotelkamers. De kleinere noordvleugel wordt als cafe-restaurant ingericht. Hierboven komen nog vier hotelkamers. De dienstwoning verbindt de beide vleugels met elkaar. De oplevering is in het voorjaar van 1994.

Reageer op dit artikel