nieuws

Stay-Dri houdt motor vochtvrij

bouwbreed Premium

Motorstoringen of het bevriezen van brandstofleidingen als gevolg van water in brandstoftanks behoren tot het verleden. Dit zegt I.M.S.O. uit Amsterdam die, om dit te bereiken, geen tijger maar een Stay-Dri in de tank stopt.

Stay-Dri is een filterelement met waterabsorberende eigenschappen. Die eigenschappen dragen er evenzeer toe bij dat door vocht optredende roest- en algvorming wordt voorkomen en daarmee filterverstoppingen worden geelimineerd.

Stay-Dri bestaat uit een nylon zakje gevuld met een wateropnemend polymeer. Dat wordt beschermd door een kunststof geperforeerd houdertje. Aan een koordje is dit element in de tank te hangen en onttrekt het op deze wijze alle vocht aan de brandstof. Verzadiging van het element is vast te stellen aan de kleur en de hardheid van het nylon zakje. Stay-Dri is leverbaar in vier verschillende maten met opnemend vermogen van 160 gr (type 50T) tot maximaal 2000 gr (type 350 )T.

Met de winterperiode in aantocht kan met de waterabsorber mogelijk narigheid door vocht in leidingen en motor worden voorkomen.

Reageer op dit artikel