nieuws

Startsein voor Stadion Adam

bouwbreed Premium

Wethouder L. Genet heeft aan de Burgemeester Stramanweg in Amsterdam-Zuidoost de eerste paal geslagen van het sport- en evenementenstadion annex transferium (een knooppunt van openbaar vervoersvoorzieningen dat tevens parkeerruimte biedt aan zo’n 2500 auto’s).

Het complex heeft een grondoppervlakte van circa 35000m2 (vier voetbalvelden) en krijgt 50000 zitplaatsen.

Daarnaast maakt ook een hoofdgebouw met spelersaccommodatie, museum, tv-studio, diverse restaurants en vergaderruimte (totaal circa 8500m2) onderdeel uit van het po.

De investeringskosten voor het stadion belopen f. 202 miljoen, met het transferium is f. 63 miljoen gemoeid.

De bouw van Stadion Amsterdam wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, bestaande uit Ballast Nedam Utiliteitsbouw en BAM/Bredero Bouw. Het ont werp en de constructiewerkzaamheden zijn afkomstig van het Haagse Ingenieursbureau Grabowski & Poort BV.

Augustus 1996 is de oplevering gepland.

Reageer op dit artikel