nieuws

Schietlood in kokerprofiel heeft geen last van wind

bouwbreed Premium

Het gebruik van het schietlood is in ons winderige land aanzienlijk teruggelopen. Met het introduceren van de Windstop van Montesi Paolo & C. uit Italie zou daar wel weer eens verandering in ke komen.

Door het schietlood op te nemen in een aluminium kokerprofiel heeft de wind er geen vat meer op. Daarbij functioneert het profiel als rij om allerlei bouwelementen verticaal te stellen. Op het kokerprofiel is aan een zijde een metrische schaal is aangebracht. Op zon 40 cm boven de onderzijde is aan drie kanten een ovaal venstertje aangebracht. Daarachter zijn twee conussen zichtbaar.

De onderste is wit, de bovenste is, net als het vertrouwde schietlood, vervaardigd van messing en hangt in de koker.

Om schommelen van het schietlood te voorkomen is de koker ter plaatse gevuld met een soort olie, die ongevoelig is voor lage en hoge temperaturen. Met een knop is de afstand tussen de conussen in te stellen.

De Windstop is uitgerust met een kunststof voet waarmee hij tussen twee vloeren kan worden vastgeklemd. Voor het stellen van stalen bekistingselementen zijn magnetische beugels over de rij te schuiven.

Deze hulpmiddelen zijn eveneens geschikt voor het vertikaal stellen van stalen leidingen. Om de Windstop als metselprofiel te ke gebruiken zijn kunststof beugels te verkrijgen die om het kokerprofiel klemmen. Hieraan kan het metselkoord eenvoudig worden vastgemaakt.

Reageer op dit artikel