nieuws

Rusland krijgt Formule 1-circuit

bouwbreed Premium

In Kaliningrad moet het eerste Formule 1-circuit van Rusland aangelegd worden. Het geldverslindende po kan in 1997 afgerond zijn. ‘We willen in mei 1994 beginnen met de bouw van de baan, die ongeveer zeven kilometer lang zal worden’, verklaarde burgemeester Vitali Sjipov.

Het circuit krijgt de vorm van een Russische tsarenkroon. Volgens Sjipov is met de bouw van de baan een bedrag van ruim f. 500 miljoen gemoeid. Rond het circuit komen tribunes, met plaatsen voor 300000 toeschouwers. De burgemeester benadrukte dat de financiering door buitenlandse investeerders is rondgemaakt.

Niet de bouw van de baan, maar de aanleg en inrichting van de infrastructuur leveren voorlopig de grootste problemen op. De hotelcapaciteit van de stad, die 430000 inwoners telt, is bijvoorbeeld nog lang niet toereikend voor de omvangrijke karavaan die met het Formule 1-circus meetrekt.

Kaliningrad kreeg door de gunstige geografische ligging, vlakbij de grens met Polen, de voorkeur boven andere steden in Rusland.

In de komende jaren wordt tussen Kaliningrad en Berlijn een autoweg aangelegd.

Reageer op dit artikel