nieuws

Revabo Veghel opent werkplaats voor leerlingen

bouwbreed Premium

In Veghel is gisteren een nieuwe leerlingwerkplaats geopend voor de stichting Regionale Vakopleiding Bouwbedrijven (Revabo). De bouw van de werkplaats werd uitgevoerd als leerlingbouwplaats van de Stichting vakopleiding Bouwbedrijf.

Voorzitter S.M. Dekker van het NVOB liet bij de opening weten dat haar werkgeversorganisatie op het standpunt staat dat de samenwerkingsverbanden, die de praktijkopleiding van jonge vaklieden voor de bouw verzorgen, een essentieel onderdeel uit moeten gaan maken van de nog op te zetten regionale structuren voor scholing en arbeidsmarkt.

Sociale partners in de bouw hebben zich al geruime tijd geleden uitgesproken voor de oprichting van een dergelijke structuur. Nog steeds is hier echter geen invulling aangegeven. Navraag bij het AVBB leert dat binnen werkgeversverband opnieuw over deze materie wordt gediscussieerd, als gevolg van ‘veranderde inzichten en vrijgekomen evaluaties’. Binnen enkele maanden verwachten de werkgevers hun visie naar buiten te ke brengen.

Reageer op dit artikel