nieuws

Project Haagse Schilderswijk wint stadsvernieuwingsprijs

bouwbreed Premium

Het gebouw ’t Palet bestaande uit een basisschool en 41 woningen aan de Vailliantlaan in Den Haag heeft de Stadsvernieuwingsprijs 1993 gewonnen. De prijs, een cheque van f. 25000 voor de verfraaiing van de wijk en een plaquette van de kunstenares Berrie Holslag, is vrijdag door de wethouder van stadsvernieuwing, Peter Noordanus, overhandigd.

’t Palet is een onderdeel van de totale vernieuwing van de Vaillantlaan naar het stedebouwkundige ontwerp van architect Jo Coenen. Het winnende school- annex woongebouw is ontworpen door Judith Barth, architecte van het bureau Treffers en Polgar uit Waddinxveen. Dit gebeurde in opdracht van de woningbouwvereniging ‘s-Gravenhage en de Willibrordusvereniging. De 41 woningen in de sociale huursector liggen boven en naast de school. Vooral met het oog op de veiligheid van de kinderen is de hoofdingang van de school aan de achterzijde gevestigd en niet aan de drukke winkelstraat die als een soort hoofdroute door de Haagse Schilderswijk loopt.

Met de toekenning van de prijs aan ’t Palet heeft de jury haar waardering voor het ontwerp van het complex, de wijze van inpassing in de omgeving en de vernieuwing van de totale Vaillantlaan tot uiting willen brengen. De plaquette wordt aan de gevel van het gebouw bevestigd. Het geldbedrag wordt voor de wijk ingezet.

Stimuleren

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat in Den Haag de Stadsvernieuwingsprijs wordt uitgereikt. In 1990 werd de prijs op initiatief van het Stedelijk Overleg Stadsvernieuwing ingesteld. Voornaamste doel van de prijs is het stimuleren van kwalitatief hoogwaardige stadsvernieuwing. Daarnaast speelt het onder de aandacht brengen van stadsvernieuwing bij het publiek een belangrijke rol. De uitreiking van de prijs was een onderdeel van de zogenoemde ‘Dag van de stadsvernieuwing’

die in de Schilderswijk plaatshad.

Reageer op dit artikel