nieuws

Plannen voor nieuw stadion in Breda

bouwbreed Premium

Burgemeester en wethouders van Breda en het bestuur van de voetbalclub NAC hebben overeenstemming bereikt over de plaats van een nieuw stadion met een capaciteit van bijna 15000 bezoekers.

Het nieuwe stadion moet komen aan de Lunetstraat in Breda-noordwest. De bouw zal f. 21 miljoen kosten. Daarvan wil de gemeente f. 15 miljoen voor haar rekening nemen. Het streven is het nieuwe stadion in het seizoen 1996-’97 in gebruik te nemen.

De eredivisieclub voetbalt sinds 1940 aan de Beatrixstraat. Het college wil daar woningbouw en een uitbreiding van het Van Sonsbeeckpark verwezenlijken. De locatie Lunetstraat biedt volgens B en W voldoende parkeergelegenheid en ruimte voor commerciele doeleinden. Daardoor ke de kosten voor de noodzakelijke infrastructuur door meer partijen worden gedragen.

De Bredase gemeenteraad neemt in december een besluit over het nieuwe NAC-stadion.

Reageer op dit artikel