nieuws

Ondergrondse vakantiewoningen in Drenthe

bouwbreed Premium

In het gehucht Oranje bij Beilen in Drenthe worden volgend jaar zon 300 ondergrondse vakantiewoningen gebouwd. Met de grotwoningen hoopt directeur H. van der Most van pretpark Speelstad Oranje de toerist die is uitgekeken op de ‘gewone recreatiebungalow en het bijbehorende park iets geheel nieuws te bieden.

De grotwoningen komen op een terrein van vijftien hectare, naast het overdekte pretpark Speelstad Oranje in Beilen. Er is een investering mee gemoeid van f. 15 miljoen. De grotwoningen worden van boven en aan drie zijkanten met aarde bedekt. Een wand wordt geheel van glas en kijkt uit op een prive-strandje dat voor elke bungalow zal worden aangelegd. Bij elke grotwoning hoort een bootje ‘in de de Fred Flinstone-sfeer’. De woningen zullen onderling verbonden zijn door kanaaltjes en behalve per bootje ook via ondergrondse tunnels bereikbaar zijn.

Verder komt er een haven voor de 300 boten. Volgens Van der Most heeft de gemeente Beilen de benodigde vergunningen voor het grootste deel al afgegeven. Over enkele maanden zal gestart worden met de bouw. Het project moet eind 1994 gereed zijn.

Speelstad Oranje, dat in augustus vorig jaar van start ging, heeft volgens de directeur het afgelopen jaar met enige honderdduizenden bezoekers uitstekend gedraaid.

Van der Most is ervan overtuigd dat de nu geplande grotwoningen tienduizenden bezoekers extra zullen trekken.

Reageer op dit artikel