nieuws

Onaangenaam

bouwbreed

Begin deze week was het voor de tijd van het jaar ongebruikelijk koud in ons land. De afgelopen dagen een totale omslag met voor de tijd van het jaar uitzonderlijk hoge temperaturen. In Woensdrecht was het gisteren om 11 uur ‘sochtends al ruim 18 grC en op Maastricht 13 grC. Dit weekeinde opnieuw kouder.

Tussen een krachtig Scandinavisch hogedrukgebied en een depressie boven ZW-Europa die zondag naar Frankrijk trekt voeren oostelijke winden koude lucht uit Duitsland aan. Daarin zakken de middagtemperaturen onderuit naar 4 grC tot 7 grC en gevoelsmatig doet het aanmerkelijk kouder aan vanwege de combinatie wind en lage temperaturen. Verder is het eerst nog droog met zon maar zondag meer bewolking en kans op regen.

Weersverwachting voor het weekeinde: Zaterdag: Perioden met zon en wolkenvelden maar droog weer. Middagtemperaturen tussen 5 grC en 9 grC. Matige, langs de kust krachtige oosten wind.

Zondag: Meer bewolking en in het oosten en zuiden kans op wat regen. Middagtemperaturen tussen 4 grC en 7 grC. Vrij krachtige, langs de kust krachtige tot harde oost tot noordoosten wind.

Vrijdag zon onder: 17.01 maandag zon op: 07.47

Reageer op dit artikel