nieuws

Noors bureau bouwt bibliotheek Alexandrie

bouwbreed Premium

Het Noorse architectenbureau Snemeentehetta heeft in de Egyptische hoofdstad Cairo het contract ondertekend voor het ontwerp en de begeleiding van de bouw van de Bibliotheca Alexandrina. Het bureau dong reeds in 1989 met 650 andere bureaus naar deze opdracht.

Het ontwerp voorziet in de reconstructie van het beroemdste gebouw van Alexandrie. De oplevering moet rond de eeuwwisseling plaats vinden. Het complex biedt dan onderdak aan ruim zeven miljoen boeken. De financiering van het po komt voor een deel van de Noorse en Franse regering.

Ook de Noorse staat betaalde met andere VN-lidstaten aan de realisatie mee. De totale investering beloopt om en nabij f. 228 miljoen. Snemeentehetta voert ongeveer 12 procent van het werk uit.

Reageer op dit artikel