nieuws

Neal-afwerker legt strip van 750 mm

bouwbreed Premium

Neal Mfg. Co., Amerikaanse producent van wegenbouwmachines heeft via Ferrex International, Inc. de export vrijgegeven van een kleine asfaltafwerkmachine, type DM-5500.

Met zijn geringe afmetingen is de machine bedoeld voor asfalteringswerk van smalle wandel- en fietspaden in parken, tuinen en terreinen of voor verbreding van bestaande rijwegen. De DM-5500 is uitgevoerd op een rupsonderstel met een spoorbreedte van 1,3 meter.

Met naar binnen geklapte hopperwanden komt de grootste machinebreedte op slechts 1,58 meter zodat de afwerker ook tussen geboomte en struiken redelijk uit de voeten kan. De standaard werkbreedte van de DM-5500 bedraagt 1,5 meter echter de afwerkbalk is hydraulische in breedte te vergroten tot maximaal 2,4 meter.

Bij gebruik van slechts een machinezijde is de standaard werkbreedte te halveren tot een verhardingsstrip van slechts 750 mm. Voor het noodzakelijke motorvermogen zorgt een 35 pk dieselmotor die het hydraulische systeem voor de aandrijving van rijwerk en hopperketting voedt via een 5-pomp. De werksnelheid en materiaalaanvoer vanuit de 4-tons hopper is traploos regelbaar tot maximaal 55 meter/min. De grootste aan te brengen laagdikte bedraagt 150 mm.

Reageer op dit artikel