nieuws

Nationale Schildersprijs voor Alcoa

bouwbreed

De matrijzenmakerij van Alcoa Nederland BV in Drunen is de winnaar van de Nationale Schildersprijs 1993. De prijs werd gisteren in Hoofddorp uitgereikt door de voorzitter van de vaste kamercommissie voor het midden- en kleinbedrijf, drs. N. Ginjaar-Maas. Volgens de jury heeft Alcoa gezorgd voor een uitgebalanceerd kleurenschema met de bedrijfskleuren als uitgangspunt. De jury noemt de manier waarop bestaande en nieuwe machines en het meubilair in het kleurenschema zijn opgenomen uniek. Daardoor is van de fabriekshal een evenwichtige en plezierige werkruimte gemaakt. Het schilderwerk bij Alcoa werd uitgevoerd door Hombergen Schilderwerken-Beglazingen BV uit Drunen. De kleuradviezen waren afkomstig van architect M.F.C. Schellekens en beeldend kunstenaar C. Rijken.

Alcoa werd gekozen uit tien genomineerde poen. Bijzondere vermeldingen waren er voor de replica van de Keet van Oud op het Sikkens-terrein in Sassenheim en voor het Rietveld Schroderhuis in Utrecht.

Reageer op dit artikel