nieuws

Landbouwweg opgeknapt door infrezen cement

bouwbreed Premium

Te Beerfelden in het Odenwald in Duitsland is een landbouwweg geheel gerenoveerd met behulp van een freesmachine en cement. De versleten weg bestond uit een wegdek van asfalt op een fundering.

Op de weg werd per vierkante meter 26 kg cement gestrooid. Daarna werd het geheel gefreesd tot een diepte van 20 centimeter. Op die manier ontstond een mengsel van steenslag, asfalt en cement. Door toevoeging van water verhardde het cement. Met een grondschaaf en een wals werd de landbouwweg tenslotte afgewerkt. Deze methode maakt het opbreken en afvoeren van de oude weg overbodig. Volgens een toelichting van het InformationsZentrum Beton GmbH te Keulen is de methode goed voor een besparing van DM10 per vierkante meter.

De methode zou ook gunstig zijn voor het milieu. De polycyclische koolwaterstoffen (PAK’s) uit het asfalt worden namelijk duurzaam chemisch en fysisch gebonden. Uitloging is onmogelijk, aldus de toelichting.

Reageer op dit artikel