nieuws

Kombinatie Middelplaat laagste voor tunnel WOV

bouwbreed

Gedeputeerde staten van Zeeland hebben uit de twee aanbiedingen voor de aanleg van een Westerschelde Oeververbinding (WOV) gekozen voor de offerte voor een geboorde tunnel van de Kombinatie Middelplaat Westerschelde. Deze aannemerscombinatie deed een aanbod voor f. 1,15 miljard gulden, exclusief btw.

Een woordvoerster van de provincie heeft bevestigd dat deze combinatie het werk gaat uitvoeren. De combinatie bestaat uit de aannemingsbedrijven Bredero, Franki, Heijmans, Holzmann, Voormolen en Ways & Freitag.

De offerte van deze combinatie voor de tunnel tussen Terneuzen en Ellewoutsdijk lag ongeveer f. 20 miljoen lager dan die van het Konsortium Westerschelde Oeververbinding, een Duitse combinatie met onder meer de bedrijven Krupp en Bilfinger & Berger.

Uitgaande van een bedrag van f. 1,15 miljard blijft de provincie bij de financiering overigens wel met een gat van enkele honderden miljoenen guldens zitten. Gedeputeerde staten willen daarom met de aannemerscombinatie nog in overleg over verlaging van de prijs.

Een andere factor die aanleg van de tunnel onder de Westerschelde onzeker maakt is de uitspraak van de Raad van State in een beroepsprocedure van Borsele waarop wordt gewacht. De Zeeuwse gemeente vocht de aanwijzingsprocedure aan, waarmee de provincie de gemeente wilde dwingen tot medewerking aan de voorbereidingen voor de oeververbinding.

Reageer op dit artikel