nieuws

Koers van aandeel Grontmij stijgt door grote koper

bouwbreed Premium

Het aandeel Grontmij NV stond gisteren even in de schijnwerpers. Een onbekende partij, men vermoedt een buitenlandse, kocht een dermate groot pakket dat de openingskoers op f. 74 kwam te liggen. Daags ervoor werd het aandeel nog voor f. 65,40 verhandeld.

Gaande de dag liep de koers terug naar f. 71. Zowel de Amsterdamse Effectenbeurs als het ingenieursbureau Grontmij ke niet verklaren wat de aanleiding kan zijn van deze verhoogde belangstelling. ‘We weten niet wie de koper is’, verklaart de Grontmij-woordvoerder. ‘Als de partij meer dan 5 procent van het pakket heeft, zullen zij dat aan ons moeten melden. Het heeft in ieder geval niets te maken met de aankoop van de Coman Holding.’ De Grontmij maakte begin november bekend dat men met het Maastrichtse ingenieursbureau Coman wil samengaan.

‘De commissaris van de notering vond het geen ongewone transactie en heeft het goedgekeurd’, laat de woordvoerder van de beurs weten. ‘Koersdalingen en stijgingen zijn sterk gereglementeerd. Voor elk fonds is een standaard ontwikkeld. Signaleren we opvallende veranderingen dan wordt de transactie bekeken, dat is voor Grontmij gebeurd.’ Bekende aandeelhouders in Grontmij zijn ING, Zwolsche Algemeene, Oppenheimer Management Corp. (USA) en Stichting Administratiekantoor van aandelen Grontmij.

Reageer op dit artikel