nieuws

Kazerne past waterzuivering toe

bouwbreed

Op het terrein van de Johan Willem Friso-kazerne in Assen is de grootste waterzuiveringsinstallatie (300 l per seconde coalescentieafscheider parallel geschakeld) van Nederland geplaatst.

De werkzaamheden vonden plaats in opdracht van het ministerie van Defensie, afdeling DGW & T, directie Noord-Nederland te Groningen en waren nodig omdat de reeds aanwezige olie-af scheiders bij de ondergrondse aanpassing van de kazerne qua capaciteit en rendement niet meer voldeden.

Wegenbouwmaatschappij J. Heijmans BV uit Groningen en Dywidag Aquaschutz BV te Veenendaal waren verantwoordelijk voor de uitvoering, engineering en het afmonteren van installatie, waarmee in totaal (inclusief graafwerkzaamheden) circa f. 800000 is gemoeid.

Reageer op dit artikel