nieuws

Inschrijving Nationale isolatieprijs geopend

bouwbreed Premium

De inschrijving om in aanmerking te komen voor de Nationale Isolatieprijs is geopend. Het is een gezamenlijk initiatief van consumenten, producenten en verschillende betrokken organisaties. Het doel is het stimuleren van positieve ontwikkelingen op isolatiegebied. Daarmee wordt niet alleen een vermindering van het energieverbruik bereikt, doch tevens de CO uitstoot beperkt.

De Nationale Isolatieprijs wordt aan die persoon of instantie uitgereikt, die of op een aanstekelijke manier de noodzaak van isolatie uitdraagt of wiens isolatiemaatregelen een voorbeeldfunctie vervullen.

Een jury beoordeelt de inzen dingen. De winnaar of winnares kan een prijs tegemoet zien van f. 5000 alsmede een kunstwerk. De prijsvraag is mogelijk gemaakt door de Nationale Woningraad, het NCIV, de Vereniging Eigen Huis, de Nederlandse Woonbond en Energie Effectief. Voorts is de actie financieel ondersteund door Novem, EnergieNed, Gasunie, de PS-kunststoffenvereniging Stybenex, de Mineral Wool Association en de Nederlandse Isolatie Federatie. De prijs zal in mei volgend jaar worden uitgereikt. Een uitgebreid informatiepakket is aan te vragen bij de Stichting Nationale Isolatieprijs te Amsterdam, telefoon 020-6766902.

Reageer op dit artikel