nieuws

Ierse prijsvraag voor architecten

bouwbreed Premium

De Ierse architectenbond RIAI heeft een prijsvraag georganiseerd voor een stadskantoor voor de beide Borough’s Dun Laoghaire en Rathdown aan de westkust van Ierland. De nieuwbouw, met een geschatte omvang van IR Bpnd 8 miljoen, vormt een uitbreiding van het Victoriaanse stadhuis in Dun Laoghaire, dat in 1834 werd gerealiseerd door architect J.L. Robinson.

Voor de eerste fase van de prijsvraag wordt een globaal uitgangspunt gevraagd als aanzet tot een verder in de tweede prijsvraagfase uit te werken ontwerp. De selectie kan mede door interviews worden ondersteund.

Voor de tweede prijsvraagfase worden drie tot zes inzenders uitgenodigd om tegen een vergoeding van Bpnd 42000 hun ontwerp verder uit te werken. De winnende architect krijgt daarop de opdracht.

Deze week is de registratie opengesteld en kan men het prijsvraagprogramma verkrijgen door Bpnd 70 te betalen. De inzendtermijn eindigt 31 januari 1994. De prijsvraag staat open voor geregistreerde architecten uit heel Europa. Voor informatie kan men contact opnemen met Kathryn Meghen van de Royal Institute of the Architects of Ireland (RIAI), 8 Merrion Square, Dublin 2, Ireland, tel. 09 353 1 6761703, fax 09 353 1 6610948.

Reageer op dit artikel