nieuws

Hunter investeert tien miljoen in roosters

bouwbreed Premium

Hunter International heeft voor meer dan f. 10 miljoen geinvesteerd in machines en gereedschappen om de nieuwe Aircell M-serie kunststof luchtuitblaasroosters te fabriceren.

Het kunststofsysteem is vlot in een verlaagd plafondsysteem te integreren. De volumeregelaar van het uitblaasrooster is met behulp van een snapverbinding aan de aansluitkast te klikken. Een verstelbare beugel is vervolgens aan de regelaar te bevestigen, waarna het geheel in het plenum van het plafond is aan te brengen.

Daarop wordt de kunststoffen uitlaat met de lamellen uitstroomgeleiders met een centrale schroef aan de plenumconstructie vastgezet, waarna het geheel wordt afgedekt met een afneembaar afdekkapje.

De roosters zijn daardoor eenvoudig in verlaagde plafondsystemen van 300, 500, 600 en 625 mm plaatmateriaal op te nemen. De M-serie is vanwege zijn kunststoffen uitvoering heel geschikt om te worden toegepast in overwegend vochtige ruimten, zoals zwembaden, keukens en spoelruimten.

Door het gladde polymeer oppervlak heeft het rooster een strak aanzien. Het systeem is te leveren door Waterloo BV te Holten. Het geheel is gepatenteerd.

De samenstelling van de contra roterende volumeregelaar, de aansluiting in het plenum en de geleideschoepen zorgt volgens het bedrijf voor optimale akoestische en aerodynamische eigenschappen.

Reageer op dit artikel