nieuws

‘Hagenaars moeten profiteren van nieuwbouw’

bouwbreed

De werkgelegenheid die gepaard gaat met de bouw van de ‘nieuwe binnenstad in Den Haag, en onder meer voorziet in veel kantoorruimte, moet vooral ten goede komen aan Hagenaars. Voor hen zijn vele duizenden banen beschikbaar.

Aldus de Haagse PvdA-fractie in een voorstel waarin voor een koppeling van sociale en stedelijke vernieuwing wordt gepleit. Vooral de wijken om het centrum waar hoge werkloosheid is, zoals de Rivieren-, Stations-, Transvaalbuurt en Schilderswijk, moeten van de nieuwbouw profiteren. De Haagse PvdA doet hiervoor een aantal voorstellen: bouwbedrijven, arbeidsvoorziening en beroepsonderwijs moeten bij elkaar worden gebracht voor afspraken over opleiding en instroom, en er moet een trainingscentrum voor adminstratief personeel en bedrijfscontactdagen worden opgericht.

Reageer op dit artikel