nieuws

Haagse Schilderswijk krijgt nieuw sportcentrum

bouwbreed Premium

Aannemingsbedrijf Van Oorschot-Versloot Bouw begint deze week met de bouw van het sport- en recreatiecentrum ‘De Houtzagerij’ in het hart van de Haagse Schilderswijk.

Het complex, ontworpen door Ter Avest Architecten uit Rotterdam, omvat onder andere een sportcentrum, peuterspeelzaal, zwembad, een grote groentetuin, restaurant en een bar. Naast het recreatiecentrum wordt een Hammam gerealiseerd.

Het gaat hier om een centrale koepelzaal, waar overwegend migrantenvrouwen elkaar ke ontmoeten en zich intensief en langdurig met water ke reinigen. De stichtingskosten bedragen voor het sportcomplex en de peuterspeelzaal f. 22 miljoen en voor de Hammam rond de f. 1,1 miljoen. Het po moet eind 1994 klaar zijn.

Reageer op dit artikel