nieuws

Grootste recreatiepark Nederland in aanbouw

bouwbreed Premium

Aannemingsbedrijf Rottinghuis BV uit Groningen is begonnen met de eerste bouwfase van het ruim f. 180 miljoen kostende Parc Emslandermeer in Vlagtwedde. Dit moet het grootste recreatiecomplex van Nederland gaan worden. In opdracht van Takkenkamp Beheer BV uit Den Haag zullen op 140 hectare grond 750 woningen, 100 appartementen en talrijke recreatie-voorzieningen verrijzen.

Parc Emslandermeer wordt een dorp met onder andere een jachthaven, subtropisch zwembad, golfbaan, restaurant, winkeltjes en surfmeer. De bouw van het complex wordt over meerdere jaren uitgesmeerd.

De eerste bouwfase omvat 350 woningen, waarvan de oplevering in het voorjaar van 1994 gepland staat. Deze gemiddeld 120 m2 grote onderkomens hebben twee etages en ke gehuurd of gekocht worden.

Bijzonder is dat permanente bewoning zelfs tot de mogelijkheden behoren. De honderd appartementen worden in een later stadium gebouwd. Veel van de woningen worden gebouwd aan een speciaal gegraven kanaal (800 meter lang), dat weer aansluit op het oude Ruiten A-kanaal. Bootrecreanten ke zo het Parc Emslandermeer binnenvaren.

De architectenbureaus Zeelenberg (Ouddorp) en Rienks Van Poppel (Breda) zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het gehele complex. Voor de constructiewerkzaamheden draagt ingenieursbureau Boorsma uit Drachten zorg.

Volgens J. Takkenkamp is de formule van Parc Emslandermeer te vergelijken met die van Centre Parcs.

Reageer op dit artikel