nieuws

Grond in Berlijn fors aan prijs

bouwbreed Premium

De grondprijzen in Berlijn zijn fors gestegen door de voorgenomen verhuizing van regering en parlement van de bondsrepubliek Duitsland. In het centrum van het voormalige west-Berlijn zijn de prijzen voor een vierkante meter in een jaar gestegen van DM12000 naar DM28000.

Op de hoek van Unter den Linden en de Friedrichstrasse en de directe omgeving kost een vierkante meter grond DM25000 tegen DM12000 een jaar geleden. Deze prijzen staan in de onlangs gepresenteerde Grondwaarde Atlas. De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de prijzen in de notarieel bevestigde koopaktes uit de eerste helft van 1992. De grond die op aanwijzing van de stadsregering uitsluitend voor woningbouwpoen bestemd is blijft met DM500 per vierkante meter betrekkelijk laag. In andere wijken waar ook utiliteitspoen tot uitvoering ke komen beloopt de grondprijs DM3000 tot DM5000 per vierkante meter.

Nu Berlijn de Olympische Spelen niet krijgt zal de grond in minder centraal gelegen delen van de stad naar verwacht aanzienlijk dalen.

Reageer op dit artikel