nieuws

Face-lift voor gelede wiellader 3.63D van Venieri

bouwbreed Premium

De Venieri 3.63D gelede wiellader heeft met vervanging van de bestaande bedieningsruimte door een moderne nog meer zicht biedende cabine een aardige face-lift ondergaan.

Behalve getinte en grotere ramen rondom is in de nieuwe cabine een fraaie en luxe bedieningsstoel te vinden, bieden meerdere opbergvakken voldoende ruimte voor het bewaren van persoonlijke zaken, is het instrumentenpaneel meer ergonomisch aangepast en zijn werklampen in het dak geintegreerd. De nieuwe cabine resulteert overigens niet in een hogere machineprijs.

De Italiaanse machineproducent heeft meegedeeld dat alle machines vanaf nu met deze ROPS/FOPS-cabine zullen worden uitgerust. Zo is zij ook al te vinden op het onlangs in Verona gelanceerde nieuwe ladermodel 7.63.

Dit model, volgens de fabrieksgegevens met een standaard bakinhoud van 1200 liter en een eigen massa van 7000 kg, verschijnt mogelijk nog dit jaar op de Nederlandse markt.

Deze 7.63 verkeerde op de bouwbeurs SAIE 93 evenals op de Samoter die eerder werd gehouden, in gezelschap van nog twee andere nieuwe machinemodellen, echter behorend tot het programma graaflaadcombinaties. Deze modellen (we vermeldden het reeds eerder) zijn een verbeterde Bversie van de beproefde 8.23 en de 7800 kg zware 9.33 die de 8.33 C gaat vervangen. Deze laatste is uitgerust met vierwiel-aandrijving en -besturing.

Reageer op dit artikel