nieuws

Erelid VAGWW en NVOB Te Siepe overleden

bouwbreed Premium

De heer H.J. te Siepe, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Te Siepe BV, is op 69-jarige leeftijd plotseling overleden. Te Siepe werd in ondernemerskringen in de bouw vooral bekend als initiatiefnemer en mede-oprichter van de Vereniging Aannemers Grond-, Water- en Wegenbouw in 1972. Het eerste jaar fungeerde hij ook als voorzitter ad interim. Daarna maakte hij nog vele jaren deel uit van het algemeen bestuur.

Op bestuurlijk niveau had Te Siepe grote kwaliteiten, die hem dan ook in diverse functies in vele besturen van bouworganisaties brachten. Zo was hij voordat hij de VAGWW oprichtte hoofdbestuurslid NAPB voor de hoofdgroep gww. Te Siepe was erelid van de VAG WW en van het NVOB, de opvolger van de NAPB.

Tot de oprichting van de -VAGWW werd mede door hem besloten omdat hij vond dat de belangen van de gww-branche binnen de toen opererende aannemersorganisaties enigszins ondergesneeuwd raakten. Een bijkomend voordeel van de nieuwe club was dat een aantal disciplines in de gww-sector, die tot dan hun belangen in eigen organisaties hadden ondergebracht, onder een dak kwamen. Dat was onder meer het geval met de kabelleggers, de stratenmakers en de ondernemers in het heibedrijf. Te Siepe was ook een der arbiters van de Raad van Arbitrage voor het Bouwbedrijf en lid van de commissie van toezicht voor de Erecode.

Reageer op dit artikel