nieuws

Epoxymortel ook bruikbaar bij lage temperatuur

bouwbreed

Deys Betontechniek Nederland BV te Harderwijk levert een epoxygietmortel die bij temperaturen tussen -5 gr en +15 grC te verwerken is. Het is Betochem3000, een epoxygietmortel op basis van laagvisceuze oplosmiddelvrije epoxyharsen en laminaire vulstoffen. Met dit materiaal is het mogelijk om betonreparaties uit te voeren bij lage temperaturen. Het is niet meer nodig om de mortel en de constructie op te warmen, wat volgens een toelichting van Deys bij alle andere materialen wel dient te gebeuren. Het toepassingsgebied van Betochem3000 is het ondergieten en opgieten van funderingen die aan statische, dynamische en/of chemische belastingen blootstaan.

Deys toont op de Betonmarkt ook enkele gietmortels en ondersabelingsmortels op basis van hoogovencement en sulfaatbestendig cement. Zij zijn sinds kort leverbaar. Dit soort mortels zijn in het bijzonder geschikt voor reparaties aan constructies die gemaakt zijn met hoogovencement, omdat reparatiemateriaal met portlandcement een andere kleur heeft. Het kleurverschil kan om esthetische redenen onaanvaardbaar zijn. Ook zijn deze mortels geschikt voor het aangieten of repareren van waterzuiveringsinstallaties.

Daar mag men in verband met de aanwezige sulfaten geen materialen op basis van portlandcement toepassen.

Ook heeft Deys twee nieuwe spuitmortels in het leveringsprogramma opgenomen, namelijk Betec311N en Betec330N. Zij hebben respectievelijk een 0-1 en een 0-4 mm korrelopbouw. Deze produkten worden toegepast als natte spuitmortel. Ze ke ook met de hand verwerkt worden.

Beide mortels zijn kant en klaar, met kunststof gemodificeerd en versterkt met een kunststofvezel. Volgens Deys is de verwerkbaarheid van deze Betec-mortels zo goed, dat bij verwerking het afval tot een minimum beperkt blijft.

Reageer op dit artikel