nieuws

Duitse bouwvakker wil geen werktijdverkorting

bouwbreed

De Duitse vakbond IGBau Steine Erde bepleit de invoering van een 35-urige werkweek. Een enquete onder de leden toonde evenwel aan dat de Duitse bouwvakkers heel andere wensen hebben dan het bondbestuur voorstaat.

Volgens die enquete hechten de leden meer waarde aan zaken als loonsverhoging en ontslagbescherming dan aan kortere werkweken.

Daarbij willen de leden dat de bond zich strijdvaardiger opstelt, zonder dat dit de goede verhouding met de werkgevers verstoort. Deze goede verhouding voorkomt dat onderhandelingen over de cao uitlopen in stakingen. De leden willen ook een gegarandeerd jaarinkomen en betere arbeidsvoorwaarden. De IGBau zal de resultaten volgend jaar bespreken op een bouwvakcongres in Dresden.

Reageer op dit artikel