nieuws

Dubbele schroeftransporteur voor betere dosering

bouwbreed Premium

Skako BV te Capelle aan den IJssel toont op de Betondag een verdubbelde schroeftransporteur voor het doseren van cement voor het bereiden van betonmortel. De transporteur heeft een fijne en een grove schroef. De eerste wordt tijdens het doseren door de tweede gevoed. Op die manier kan extreem nauwkeurig gedoseerd worden. Een en ander kan leiden tot aanzienlijke besparingen op het cementverbruik, aldus een toelichting van Skako.

Behalve de dubbele schroeftransporteur brengt Skako nog iets nieuws op de Betonmarkt. Het is de Aquamat100, een waterdoseercomputer.

Daarmee kan nauwkeurig de hoeveelheid water voor de betonmortel worden afgepast.

Skako wijst er overigens op, dat een waterdoseercomputer slechts zin heeft in combinatie met een hoogwaardige menger. Aanbevolen wordt de Skako tegenstroommenger met asynchroon draaiende mengsterren, verhoogde kuip en speciale stofafdichting. ‘Bij deze of een vergelijkbare menger werkt een waterdoseerapparaat echt’, aldus ing. G.J. van den Berg, directeur van Skako in Nederland.

Reageer op dit artikel